Forum-App eventjes lek, maar geen paniek!

Schande dat RTL de gegevens van onze leden gewoon in een csv-file op de desktop heeft staan!

Dezer dagen werd bekend dat er iets mis is gegaan met de koppeling tussen onze site en mijn nieuwe Forum voor Democratie App. Door het lek was het mogelijk om de persoonlijke gegevens van al onze 92.901 leden en oud-leden te downloaden. Gelukkig is het lek snel na de ontdekking door RTL Nieuws gedicht. Het is niet bekend of de gegevens ook daadwerkelijk gedownload zijn, hoewel we het wel verontrustend vinden dat in de screenshots van RTL een bestand met de naam fvd_leden.csv te zien is. Het zal toch niet zo zijn dat dat ónze leden zijn?

Het ging overigens om niet erg belangrijke gegevens. Het gaat om minder dan 100.000 mensen en de hackers kunnen hooguit de namen, e-mailadressen, geboortedata, woonadressen, telefoonnummers, locatiegegevens en bankrekeningnummers hebben buitgemaakt. Plus de politieke voorkeur, want het gaat immers om leden en die stemmen natuurlijk op Forum voor Democratie. Maar dat is niks om je voor te schamen, dat mag iedereen weten. Daar ben je juist trots op!

Ik kijk wel eens door de ledenlijst en zie dan namen langskomen waarvan ik ook denk: “Zo, zo, nooit gedacht van deze of gene… die doet altijd of hij hartstikke woke en links is, maar blijkt toch gewoon 25 euro per jaar aan ons Forum te betalen. Grappig!

Zelf betaal ik overigens al jaren het dubbele, te weten vijftig euro, dus dat je maar weet dat ik niet kinderachtig bent als het gaat om het spekken van de partijkas. Overigens declareer ik die vijftig euro wel gewoon bij onze penningmeester, want dat gaat om kosten die ik maak voor de partij. Logisch.

Hoe dan ook, het lek is gedicht, dus geen reden om ons zorgen te maken. Zolang de hacker maar niet iemand van het WEF was, of iemand met een linkse agenda, die wellicht niet geheel ethisch met de gegevens van onze leden om zou gaan. Maar goed, dan nog… wat kun je in godsnaam aanvangen met iemands geboortedatum, telefoonnummer, email-adres en bankrekeningnummer.

Niks! Helemaal niks!