Nederlandse journalisten zijn ondankbare honden

When you’re right, you’re right, right?

Als een roedel huilende jachthonden kwamen ze op mij af, de journalisten van de Nederlandse televisie- en radiozenders. Ik moest en zou mijn excuses aanbieden over mijn eerdere ‘vriendinnentweet’. Ja, dáhag! Ik had me goed voorbereid en kon daardoor sterk mijn verhaal vasthouden:
1. emotioneel relaas van mijn vriendinnen. 2. daarvan was ik onder de indruk. 3. mijn tweet iets te heftig aangezet. 4. daarover een statement uitgebracht. 5. kous af.
Plus: het ís toch ook een groot probleem! 81% van de vrouwen in Amsterdam heeft last van straatintimidatie en de immigratie is ongebreideld.

Zo had ik het journaille dus keurig antwoord gegeven en minuten van mijn kostbare tijd geïnvesteerd in hun kijkcijfers. Toch waren er nog diverse van die ondenkbare honden die bleven dooretteren. Eentje vroeg zelf wat ik ervan vond dat men mij racist noemde. Absurd natuurlijk. En verder:
1. emotioneel verhaal. 2. indruk. 3 tweet te heftig. 4. statement uitgebracht. 5. basta.
Plus! 81% van de vrouwen lastig gevallen en veel te veel immigranten!

Ik wist mijn gezicht aardig in de plooi te houden, maar innerlijk was het natuurlijk een juichfestival. Zoveel aandacht! Om één tweet. Wilders leeft nog, maar anders had die zeker liggen tollen in zijn graf. Zijn immigranten-playbook op exemplarische wijze toegepast.

Kijk, er zijn nu natuurlijk een paar linkse drammers overstuur, omdat het er op zou kunnen lijken dat ik vindt dat alle Marokkanen vrouwen lastig vallen. Vanzelfsprekend weet ik ook wel dat er ook goede Marokkanen zijn. En mijn tweet was wellicht wat te heftig. Ik was onder de indruk van een emotioneel verhaal van mijn vriendinnen! Maar het ís toch gewoon aantoonbaar zo dat 81% van de Amsterdamse vrouwen last heeft van intimidatie op straat? Nou dan!

Leukertje (nee, geen tikfout, viezeriken!)

Over vrouwen gesproken, ik zag wat tweets van dat leukerdje van de VVD, Bente Becker, hier op een foto uit de hemafolder. Die heeft het ook goed begrepen, hoor. Als je tijdens het lezen van haar tweets je ogen dicht doet, lijkt het of je Wilders hoort oreren. Alleen richt zij zich om één of andere reden meer op de Turken, terwijl ik natuurlijk de Marokkanen heb gekozen. Nou ja, ieder zijn niche. Zij doet dat wel erg goed hoor. Steeds een opsomming van problemen noemen, waar dan één Turksgerelateerd probleem tussen zit. Woningnood, bijstandsfraude, criminaliteit, Turken moeten verplicht inburgeren. Heel handig! Bovendien mag ze er ook qua uiterlijk wezen. Toch maar eens wat van die vergaderingen bezoeken als het over asielbeleid gaat. Ik ga graag eens met haar ‘in debat’.