Ups and downs bij Forum voor Democratie

Om met dominee Gremdaat te spreken: “Ups and Downs, kent u die uitdrukking?” Deze week bracht Forum voor Democratie Ups, maar ook Downs. Aan de positieve kant kunnen wij na een hevige groeispurt maar liefst 52.000 betalende leden tellen. Mensen die hun hart en portemonnee op de juiste plaats hebben en die hebben bijgedragen aan het spekken van onze partijkas. Belangrijk, want als partijleider heb je natuurlijk toch de nodige onkosten. Je moet op reis, je moet een representatieve garderobe onderhouden en je verplaatst je bij voorkeur in een bolide die past bij je standing. En ook medewerkers moeten natuurlijk gewoon goed betaald worden. Neem zo’n partijfotograaf als de bovenmatig getalenteerde Davide. Die gaat ook niet voor een appel en een ei aan de slag, mensen! You pay peanuts, you get monkeys.

U vraagt zich nu natuurlijk af waar deze snelle groei vandaan komt. Welnu, ik kan u mededelen dat dit mede te danken is aan een gouden idee van ondergetekende. In plaats van leden werven met de boodschap ‘help ons Nederland beter maken’ heb ik geappelleerd aan wat er speelt onder de mensen en leden geworven met het idee: “Naai de andere partijen“! Ik heb benadrukt dat alle partijen moeten delen uit één subsidiepot, die wordt verdeeld naar volgens pro rato van het aantal leden. Dus als wij meer krijgen, krijgen anderen minder. Nou, dat spreekt de mensen natuurlijk aan. Die willen Rutte het liefst direct begraven, en dus minder, minder, minder aan het kartel geven. En daarmee méér aan ons. Kassa!

Nu zult u vragen, “Dat is allemaal ‘Up‘. Waar blijft de Down?” Nou, onze radicale stellingname voor heldere, van het begin vorige eeuw razend populaire nationaalsocialisme afgeleide ideeën als ‘eigen volk eerst‘, ‘Nederland Houzee‘ en ‘Ausländer Raus‘ blijken toch op enige weerstand te stuiten. En datzelfde geldt voor de paralellen tussen vaccinatieplicht en Jodenvervolging, waar ik graag op mag wijzen. Dit heeft onder andere zijn weerslag op de recente zetelpeiling. Een tussenstand, dat is waar, maar wel eentje die laat zien dat we nota bene zelfs zetels verliezen!

Min VIER! Een halvering! Crisis! En dat terwijl margepartijen van volslagen mafklappers als Eerdmans en Kerrolijn XXL BBB wél groeien. Vreemd. Met name in Joodse kring, maar ook bij meer gematigd rechtse partijen blijkt onze boodschap niet erg goed te landen. Nog niet, zeg ik, maar onder meer door het retorisch talent van onze eigen Freek Jansen zal dit al snel draaien en kunnen we straks unverfroren de meest radicale ideeën verkondigen over het Van Vreemde Smetten Vrij maken van ons land zonder dat er een zwarte kraai naar haant. Onze tijd komt nog wel, de Totale Eindzege kan ons niet ontgaan!

Overigens was dit ook behoorlijk kut, qua Down.