VVD’er praat poep over FvD

Nou, mensen, als je denkt dat de VVD een bondgenoot is in de strijd tegen het linkse falderappes, dan heb je het mis. Lees deze tweets van VVD’er Erik Verweij, die totaal uit zijn plaat gaat om ons zwart – of liever gezegd: bruin – te maken. Ik geef hier graag wat commentaar om de ideeën van deze ‘meneer’. Want het slaat natuurlijk helemaal nergens op. Verweij vervolgt:

Hun aanvoerder was een politicus die doorhad dat mensen makkelijk boos en bang te maken zijn. Daarna doen ze héél veel voor je. Om aan de macht te blijven moet die mensen dus nog banger en nog bozer maken. Liegen, beschuldigen, oproepen tot geweld.

We hebben één partij in ons systeem die deze strategie heeft overgenomen. Niet langer als incidenten. Als kernstrategie. Het is letterlijk aan de orde van de dag om op te roepen andere politici op te sluiten of voor een tribunaal te brengen.

OK, dit gaat dus over Trump. Waarom Verweij dit niet met zo veel woorden zegt is me een raadsel. Interessantdoenerij, neem ik aan. De tweede alinea gaat over Forum voor Democratie. Verweij suggereert hierin dat het onze strategie zou zijn om – net als Trump – de mensen boos en bang te maken. En dat wij liegen, beschuldigen en oproepen tot geweld. Flauwekul natuurlijk. Dat doen wij helemáál niet. Wij zij tegen geweld en wie ons onterecht beschuldigd zal zich uiteindelijk moeten verantwoorden voor een tribunaal en opgesloten worden, waarbij lijfstraffen niet uitgesloten zijn.

Ook intimidatie en geweld wordt aangemoedigd of met een knipoog genegeerd. Kamerleden prijzen openlijk volgelingen die dreigmails sturen aan (familie van) collega’s. Volgelingen pakken dit feilloos op, en zoeken andere politici thuis op. Met fakkels.

Ook hier weer een volslagen misrepresentatie van onze houding en uitingen. Wij zien dreigmails aan allochtone ministers en hun familie slechts als geoorloofde pressie om, zoals Gideon al terecht opmerkte, deze van het rechte pad afgeweken politici te helpen hun dwalingen in te zien. Die man met die fakkel heeft helemaal niks met FvD te maken, afgezien van een aantal korte overleggen met zijn regisseur en cameravrouw op ons kantoor op het Binnenhof, waarbij verder niks is besproken of afgesproken. OK, hij is een verklaard fan van Gideon, maar geeft toe, als je dat geinig bekkie ziet… dan kun je toch niet anders dan ons Giedje aan je hart drukken?

Dit gaat op korte termijn verschrikkelijk fout. Het FvD is een monster aan het groot maken waar ze géén controle meer over heeft. Dit gaat niet langer over een verschil van mening hoe ons land eruit moet zien: dit gaat om de toekomst van onze democratie.

Dit gaat inderdáád om de toekomst van onze democratie. Gaan wij verder op deze heilloze weg waarbij een paar door de meerderheid gekozen partijen de dienst uitmaken? Of gaan we luisteren naar degenen die wél weten hoe de wereld in elkaar zit, en dan met name dus naar mijzelf en mijn volgelingen? Geven we de macht aan partijen die erin geslaagd zijn de meeste stemmen te vergaren? Of aan de enige partij die écht het beste met onze achterban voor heeft (word lid mensen, we hebben uw geld hard nodig!) en die daarvoor desnoods ons hele systeem op de schop neemt?

Ik hoop dat politici als @gertjansegers en @ngundogan77 zich zo hard en strijdbaar blijven uitspreken tegen de duistere weg die het FvD in ingeslagen. Ik hoop dat anderen zich bij hen aansluiten.

Ik hoop dat media hun verantwoordelijkheid serieus gaan nemen en fascistische praktijken gaan benoemen wanneer ze plaatsvinden. Ik hoop dat in het uiterste geval ook onze rechtspraak binnen de grenzen van de wet optreedt als dat nodig is.

Oh, jee, Gertjan Segers en die Erdogan-kloon moeten zich er ook mee gaan bemoeien van meneer de VVD’er. Bien étonné de se trouver ensemble. Dit sluit precies aan bij de verwachting dat er een door mensen als Schwab en Soros gefinancierde kruistocht komt waarbij christenen en moslims samen optrekken tegen het denkende deel der natie, tegen de échte Nederlanders die het zat zijn om gemanipuleerd te worden door het WEF en de great reset.

Ik hoop vooral dat FvD-politici tot het inzicht komen dat hun woorden krachtig kunnen zijn, maar ook onvoorstelbaar schadelijk en giftig. Er komt een dag dat hun volgelingen geweld écht gaan gebruiken. Was je handen niet in hun onschuld. Je weet precies wat je doet.

Ik hoop dat we vandaag – 6 januari – gebruiken als dag waarop we stilstaan bij de rampzalige gevolgen van geweld binnen onze democratie. Ze is weerbaar, maar niet onbreekbaar. Het is aan iedereen om daar verantwoordelijk mee om te gaan.

Ja hoor… bladibladibladibla!

TB