Wéér een nieuw schroefje los bij Theo Hiddema

Nou wisten we bij Forum voor Democratie allemaal wel dat bij Theo Hiddema, ónze Theo, de jaren toch wel een beetje gaan tellen. Het scherpe is er vanaf, wat al bleek toen hij Freek en Guido niet meer uit elkaar kon houden en elke keer weer met dezelfde flauwe verhalen aan kwam zetten. Maar hoe dan ook, zelfs een langzaam aftakelende Theo heeft enorm veel krediet binnen onze partij. Als eminence grise, als grootvaderfiguur en als dé vertegenwoordiger van vele generaties uitgerangeerden.

Van NSB tot NRC

Theo heeft als pre-pre-boomer de opkomst van de NSB nog meegemaakt en is als zodanig gevoelig voor alles wat refereert aan de Tweede Wereldoorlog. Vaccinatie vergelijken met de vernietigingskampen en de experimenten van Joseph Mengele, hoe terecht ook, schieten bij Hiddema meteen in het verkeerde keelgat. Tot nu toe heeft hij zich op de vlakte gehouden, ook wel wetende dat de standpunten en overtuigingen van veel FvD’ers toch vooral voor binnenskamers gebruik bedoeld waren. Maar nu met name Freek en Guido zich wat assertiever opstellen en deze harde waarheden ook op een publiek podium debiteren, wordt het onze Theo toch wat te gortig. Dus laat hij ons – net als eerder Joost Niemoller dat deed – in een interview met NRC vallen als de hete aardappel in zijn keel, ons daarbij ook nog voor ‘smurrie’ uitmakend.

Ho, ho holocaust!

Ik mag wel zeggen dat ik zwaar teleurgesteld ben in Theo. Ik zag hem als mijn mentor en vriend, maar kennelijk is ook Theo een vijand van de vrijheid van meningsuiting. Hij lijkt niet te begrijpen dat de weg van de polarisatie de enige manier is om ons verdienmodel te blijven voeden. En polarisatie bereik je niet met omfloerst diplomatiek taalgebruik. Dan moet je harde statements maken. Onderzoek onder onze volgers op Twitter wijst uit dat onze achterban smult van persoonlijke aanvallen op tegenstanders in de politiek, vergelijkingen met de holocaust, beschuldigingen van pedofilie en kindermoord en verwijzingen naar het joods-kapitalistische complot en de great reset. De helft van onze volgers, de schatten, hebben het denkvermogen van een 5-jarige. Die mensen moet je op hun eigen niveau bedienen om ze zover te krijgen dat ze 25 eurootjes overmaken voor een lidmaatschap. Theo ziet dit niet of wil dit niet zien en dreigt nu dus de stop eruit te trekken.

Trouw tot de laatste ademtocht

Tja, jammer, maar ik kan alleen maar zeggen: “Tabee Theo, oude makker. Ik hou van je en zal binnenkort, als het onvermijdelijke gebeurt, persoonlijk flink in de buidel van de partij tasten voor een grote bos witte bloemen. Je was het waard!”