Forum voor Democratie App groot succes!

Zoals vaste fans van Forum voor Democratie weten, zijn wij altijd op zoek naar nieuwe verdienmodellen. Hoe kunnen wij steeds meer mensen aan ons binden die bereid zijn te betalen voor een lidmaatschap? Wij doen daartoe continu onderzoek naar niches, naar meningen en topics die mensen aanspreken, om ons vervolgens daarop te richten. Belangrijk is dat wij steevast een mening verkondigen die precies het tegengestelde is van wat de regering doet. Zo waren wij fel tegen immigratie, fel tegen alles wat met de bestrijding van COVID van doen had, fel tegen de ondersteuning van Oekraïne, fel tegen de manier waarop het onderwijs georganiseerd is, fel tegen de staatsomroep en… oh ja, fel tegen Europa. Plus we willen de gulden terug!

Als de regering iets wil, zijn wij tegen. Wel zo overzichtelijk. Het mooie is, als je overal tegen bent, hoef je eigenlijk verder niks te presteren. Dan zijn er meer dan voldoende mensen te vinden die ontevreden zijn over hun leven en daar de overheid de schuld van geven. Ik zei nog wel eens tegen Freek: “Joh, als je van al die mensen een euro krijgt, loop je moeiteloos binnen.” Waarop Freek antwoordde: “Één euro? We vragen mensen lid te worden en laten ze minstens 25 euro betalen. En liever meer. Dát tikt lekker aan!

How gaan we die members montizen?

OK, dus dan heb je op een gegeven moment 60.000 betalende leden (dat is dus minstens 1,5 miljoen per jaar, zeg maar de waarde van een leuk grachtenpand in Amsterdam), maar dan moet je daar ook iets mee. Hoe kunnen we daar nu meer geld uit peuren? 60.000 trouwe leden, die moet je toch kunnen monetizen, zoals dat tegenwoordig zo mooi heet. We hebben er samen menig brainstorm aan gewijd en uiteindelijk kwam iemand – ik weet niet meer wie maar Gideon was het zéker niet – op het briljante idee om een soort Facebook te beginnen, of liever een soort meta, in de vorm van een App, exclusief voor FvD-leden. Een App waarop je je bedrijf kunt promoten, waarmee je leveranciers kunt zoeken, waarop onze partij gratis reclame kan maken om bijvoorbeeld mijn boeken of de fotografie van onze huisfotografe te verkopen, waar bedrijven vacatures kunnen plaatsen en waar je later eventueel ook een soort Grinder of Tinder op kunt zetten, voor als je ineens zin krijgt in een broodje osseworst of een holle meloen.

Onontgonnen doelgroep voor de ledenwerking

Het mooie is, dat je hiermee ook mensen die nog geen lid zijn maar die wel al meedraaien in de FvD community een excuus geeft om alsnog lid te worden. Dat kan via de app zelfs voor de halve prijs! Die hele fringe van rondhangers die zich wel FvD voelen maar geen zin hadden om die 25€ op te hoesten, kunnen nu alsnog hun money putten waar hun mouth is. Sleuren we er nog 10.000 binnen, hebben we de ontwikkeling van de FvD-app dik en dik terugverdiend.

Grote toekomst voor FvD

Maar er is meer. We kunnen via de App bijvoorbeeld straks heel specifiek mensen gaan benaderen met een bepaald aanbod. Precies zoals Facebook dat doet. Natuurlijk zal adverteren voor bedrijven ook niet altijd geheel vrijblijvend en gratis zijn. En de Dating-functie die we er aan gaan hangen, dat wordt helemaal top. Volgens onderzoek bestaat ongeveer 85% van onze aanhang uit de zogenaamde ‘incels’. Jongens tussen de 18 en 32 die nog geen vriendin hebben en van wie sommigen zelfs nog nooit een vriendin gehad hebben. Van die nerdy gasten met vaak een prima baan die inmiddels zo wanhopig sufgerukt zijn dat ze er een flinke duit voor over zullen hebben om een gelijkgestemde FvD-deerne aan hun ‘haak’ te mogen slaan. Geen idee waar we voldoende gewillige vrouwen vandaan moeten halen om een beetje aanbod te krijgen, maar die bridge crossen we wel als het zover is.

Informatie verzamelen als winstmodel

Mooi van zo’n App is ook dat mensen er allerlei persoonlijke informatie mee vrijgeven. We krijgen diep inzicht in de voorkeuren en wensen van onze bezoekers/leden. Dat is letterlijk gouden informatie. Niet dat we die persoonlijke gegevens meteen zullen doorverkopen, dat zou niet slim zijn. Nee, we wachten een paar jaar en kijken dan hoe de markt er voor staat.

Hoe dan ook, de nieuwe FvD-App is werkelijk een gouden vondst, al zeg ik het zelf, waar iedereen binnen Forum voor Democratie – misschien met uitzondering van de bandleden die ons binnenkort gaan verlaten omdat ze een solo-carrière ambiëren – heel veel profijt van zal hebben. En de leden ook natuurlijk.